Det er sjovt at være gildebror - men det starter som spejder

 

 

 

Velkommen
Gildebevægelsens formål
Humanitært arbejde
Aktiviteter i gilderne
Gilderne i København
Ansøgningsskema
Gildegården
Nyt fra Gildegården
Gildegården udlejning
Stadsgildenyt
Kalender
Aktiviteter på tværs
Links
Vedtægter

 

 
 

Stadsgildenyt

Stadsgildepennen
Nyt fra Gildegården
Nyt fra Naverne

Arrangementer
Elektroniske gildeblade
I disse Coronatider

 

Stadsgildepennen

 Det er blevet min tur til at skrive stadsgildepennen, og hvad vil være mest nærliggende end at skrive om Coronavirussen. Jeg vil for en stund tænke på noget andet, og lade eksperterne stå for problemløsningerne, det er de nok bedst til. 

Jeg vil koncentrere mig om den menige danskers nuværende hverdag. Jeg er vildt imponeret over, hvordan man til trods for karantæner rundt i landet, bruger sin fantasi og energi på at vende noget negativt til noget positivt. Hvad skulle vi gøre uden internettet og de sociale medier som facebook, messinger, skype og alle de andre medier, som vi normalt er gode til at skælde ud på, fordi de er tidsrøvere, nu skal børnene bruge medierne til undervisning og mange andre aktiviteter sammen med familien, foruden at der spilles spil og læses historier som aldrig før.

Mange lukkede restauranter forsøger sig med take away, kaffebarer sælger kaffe fra butiksvinduer, familiefødselsdage holdes med de nærmeste ude i naturen med afstand, og så videre. Takket være internettet arbejder mange hjemmefra, hvis jobbet tillader det. Der er fællessang alle vegne, mange musikere og sangere bruger, efter deres planlagte koncerter er blevet udsat, deres tid til at underholde udenfor plejehjem og til fællessang i gårdene. På DR kan vi hver morgen glæde os til Phillip Fabers morgensang, og højskolesangbogen er blevet en bestseller. Private har oprettet hjemmesider med gymnastik og dans. 

Til sidst må vi ikke glemme de, der med fare for at blive smittet, servicerer os, det gælder bl.a. fødevarebutikker, renovation, politi og sundhedspersonale. 

Ja sådan kan jeg blive ved, vi er virkelig ”Sammen hver for sig”. Hvad fremtiden bringer kan ingen vide, for smitten er usynlig, og desværre er det ikke alle, som kommer heldigt ud af krisen, så mit ønske er, at de får den hjælp de har behov for, og at vi ”ældre” snart kan komme ud af karantænen og give vore nærmeste et knus, og sige tak fordi de passer godt på os, og så vil jeg håbe, at de fællesskaber som er opstået, vil overleve denne forfærdelige verdenskrise. Det bliver der brug for.  

Fra en karantæneramt på grund af alder.
Fritse

Oak

 

Til gildebrødre og andre

interesserede:

      Vi har også brug for jeres hjælp!
Oak City Rally 2020, søndag den 24. maj

Verdens formentligt længste og største sæbekasseløb afholdes nu for 44. gang. Starten går fra Farum station til Egemosecentret ved Ganløse i alt ca. 10 km. Sidste år var der næsten 290 tilmeldte vogne med gennemsnitligt 5 deltagere, så der er masser at se til og på!

Du kan som voksen give en hjælpende hånd med, ved at melde dig som postmandskab. Hvor du vil være med til at afvikle dette enorme løb. Afhængig af hvilken post du får, vil opgaven vare mellem 2-4 timer.

Postmandskabet skal møde på Farum station senest kl. 9.00.

Opgaven går ud på at du skal være med til at sørge for at sæbekassebiler og rigtige biler kommer uskadt forbi hinanden og især at passe på vores børn og unge.

Tøv ikke et øjeblik - kontakt nedenstående fra Oak City Rally og husk vi har brug for lige netop din hjælp!!

Tilmelding som hjælper/dommer gerne senest 20. april 2020 til:
Claus Museth
18. gilde i København
Tlf.: 20 87 89 33

e-mail:
museth@os.dk

    Corona

I disse coronatider 

Stadsgildeting 2020

På baggrund af statsministerens pressemøde den 6. april udsættes Stadsgildetinget, der var planlagt til den 19. maj, indtil videre, idet forsamlinger på flere end 10 personer ikke er tilladt frem til og med 10. maj - og det er måske ikke usandsynligt, at forbuddet kan blive forlænget. Det vil tiden vise.

Så snart der åbnes for arrangementer med flere end 10 personer, beslutter stadsgildeledelsen en ny dato for Stadsgildetinget og indkalder med varsel i henhold til vores vedtægter. 

Uddelingsgildehal

På grund af coronakrisen – og fordi ingen ved, hvor langstrakt den bliver, har vi i stadsgildeledelsen besluttet, at der i år ikke kan søges om lejrtilskud til sommerlejre. Der vil derfor heller ikke blive afholdt Uddelingsgildehal, som var planlagt til den 11. juni.

Pas godt på jer selv og hinanden

Jeg ønsker alt det bedste for alle og for jeres kære i denne tid, hvor vi hver især må gøre vores bedste for at gøre livet gladere og lysere for andre – og tage medansvar i familie og samfund. 

Jeg glæder mig til, vi igen kan mødes i vores dejlige fællesskab. 

Med glad gildehilsen
Hanne

Stine var netop fyldt 90 år, og kommunen ringede til Stine og spurgte, om hun havde hørt om noget, der hedder hjemmehjælp. Jo-da, det havde hun da hørt om, og de aftalte et tidspunkt for et møde.

Næste morgen ringede Stine til kommunen og sagde, at hun var blevet lidt bekymret for det der hjemmehjælp, som de ville have hende med til. Det måtte helst ikke være længere væk, end hun nemt kunne køre derhen på sin knallert.

troniske gildeblade

Har du lyst til at læse både dit eget og de øvrige københavnske gilders elektroniske gildeblade?  - Så skal du blot skrive til den eller de redaktører, hvis blade du gerne vil modtage og bede om at komme på deres mail-lister.

Redaktørernes mail-adresser er:

     1. Gilde        Ole Olesen         oleo.fortvej@gmail.com
     15. Gilde      Jette Lind           
jettelind@brnet.d
     18. Gilde      Claus Museth      museth@os.dk
    
KT-Gildet     Fritse Rosendal   fritse.rosendal@mail.tele.dk

     15. Gildes hjemmeside finder du på: www.15roedovre.dk

Det er gratis at modtage de elektroniske gildeblade via pc.


Stadsgildearrangementer

Stadsgildearrangementer i 2020

Arrangement Dato Ugedag Arrangør
Stadsgildeting 19-05-2020 tirsdag Stadsgildeledelsen  Aflyst
Uddelingsgildehal 11-06-2020 tirsdag Stadsgildeledelsen  Aflyst
GM-GK-GS-møde 27-08-2020 torsdag Stadsgildeledelsen

 

Alle henvendelser til webmaster